Objednajte si úvodnú bezplatnú konzultáciu úplne zadarmo
Affida - spoľahlivý partner v oblasti podnikania

Vzťahy, nielen obchodné…

Ako si vybudovať s každým dobré vzťahy? Ako si zlepšiť vzťahy, ktoré nefungujú ideálne?

Všetky vzťahy, ktoré si budujeme celý život so svojím okolím sú našou komunikáciou s ním. Preto ľudia, ktorí od detstva radi komunikujú, nemajú problém si budovať a udržiavať dobré vzťahy.

Komunikácia ale nie o rozprávaní. Komunikácia je omnoho viac o počúvaníO zaujímaní sa. Ak si vezmete najlepších obchodníkov tak zistíte, že spoločným menovateľom ich úspechu sú výborné vzťahy s ich klientmi. Častokrát sú dokonca už v rovine kamarátstva a priateľstva. Títo ľudia sa vedia zaujímať, vedia počúvať a vedia pomáhať. A preto sa im darí si udržiavať výborné vzťahy.

Sú len dve možnosti. Buď si zaujímavým alebo zaujímajúcim sa. A v tejto rýchlej dobe každý ocení, ak nájde človeka, ktorý sa naozaj hlboko zaujíma o neho, o jeho problémy a život. A ak k tomu mu ešte chce aj pomôcť, tak je to naozaj v tejto dobe vzácnosť.

Takto môžete dať do poriadku aj dlhodobo pokazené vzťahy. Ak budete namietať, že si s dotyčným nemáte o čom porozprávať, zvoľte neutrálne témy, kde sa určite zhodnete. Druhá strana sa bude diviť zo zmeny a ak vytrváte, postupne si nájdete spoločné témy, ktoré rozšíria vašu spoločnú realitu. A ak budete dobre počúvať možno zistíte aj uhol pohľadu druhej strany a pochopíte, prečo sa v minulosti zachovala tak ako sa zachovala. Lebo ak je sa dvaja hádajú, obaja majú pravdu. Pravdu zo svojho uhla pohľadu. Preto je dobré sa vedieť na veci pozrieť aj z inej perspektívy a tým si do budúcnosti ušetríte mnoho hnevu a hádok.